Кошик
381 відгук
+380689190521
+380
68
919-05-21
+380
50
910-36-37
Интернет-магазин товаров для грибоводства "ЧП Михайловский"

Вирощування гливи - прибутковий бізнес з користю для Вашого здоров'я

Вирощування гливи - прибутковий бізнес з користю для Вашого здоров'я

19.10.13

Гриби, що ростуть у природних умовах на деревині (дереворуйнівні гриби), набагато легше вирощувати в штучних умовах, ніж печериці. До них, зокрема, відносяться гливи. За своїми поживними властивостями, вмістом вітамінів і мікроелементів ці гриби не поступаються білим грибам і, крім того, володіють цінними лікарськими властивостями. Гливи можна вирощувати двома шляхами: інтенсивним і екстенсивним. Інтенсивний спосіб більш трудо - та енергомісткий і вимагає приготування поживного субстрату з відходів сільського та лісового господарства. При екстенсивному способі гриби вирощують на отрубках або пнях дерев різних порід.

Деякі особливості гливи

  • Глива - цінне джерело білка (35-38% від сухої маси). У складі білка входять всі 18 амінокислот, необхідних для збалансованого харчування людини, з яких особливу цінність становлять незамінні для нього лізин. тирозин і фенілаланін. Велику цінність представляють також поліненасичені жирні кислоти і майже всі необхідні для організму людини макро - і мікроелементи, включаючи залізо, кобальт і селен.
  • Для повноцінного харчування людини дуже важливі вітаміни. Глива містить майже весь комплекс вітамінів групи В. В складі гливи присутні також жиророзчинні вітаміни кальцийферол, ергостерол і токоферол.
  • Ще в стародавній японській і китайській літературі зазначалося, що регулярне вживання в їжу гливи надає сприятливу дію на організм людини, знижує високий кров'яний тиск і тонізує нервову систему.
  • На початку 90-х років ХХ століття було експериментально доведено, що в гливі присутні речовини, що зменшують вміст холестерину в крові, підвищена кількість якого призводить до різних серцево-судинних захворювань. Крім того, до зниження холестерину в організмі людини призводить те, що волокна, що містяться в гливі, здатні зв'язувати вільний холестерин і жовчні кислоти, тим самим не даючи їм всмоктуватися в шлунково-кишковому тракті.
  • Потрапляючи в шлунок людини, плодові тіла гливи надовго залишаються там, ніж уповільнюють зменшення рівня глюкози в крові після прийому їжі.Це, в свою чергу призводить до зменшення виділення інсуліну, що важливо для хворих на діабет.
  • Доведено, що водорозчинні полісахариди, наявні в гливі, надають иммуностимулируещее дію.
  • Глива має протипухлинну і радіо протекторної активністю, а також здатністю сорбувати і виводити з організму різні шлаки, важкі метали і радіонукліди.

 

Інші статті